Varnish

Features and benefits

Ubrzajte stranicu do 1000 puta

Performanse i brzina kao fokus

Varnish koristimo na zasebinm VPS-ovima kao servis za keširanje stranica. Prednosti koje možete ostvariti su: Poboljšana brzina i performanse, te štede na serverskoj infrastrukturi.
Skalabilnost - bez obzira na broj posjeta, Varnish će pomoći web stranici da opsuži sve zahtjeve,
Zaštita od ispada tj. pada stranice je omogućena jer Varnish detektuje pad i nastavlja posluživati sadržaj stranice iz baze keširanog sadržaja,
Fkelsibilnost - Varnish pomoću sopstvenog konfiguraciijskog jezika (VCL) omogućava stvaranje sopstvenog rješenja, pravila i module,
Na ovaj način iskustvo krajenjg korisnika je poboljšano jer ne primjeti eventualne padove i zastoje u radu web stranice.

Dodatna zaštita

Stavite Varnish servis ispred stranice

Varnish servis se postavlja ispred same web stranice tj. stranica se prebacuje u ulogu backenda a Varnish u ulogu frontednda. Varnish na osnovu predefinisanih pravila odlučuje kada da proslijedi zahtjev stranici. Na ovaj način se ostvaruje dodatna zaštita zbog manje izloženosti te i pravila filriranja koja se mogu podesiti.

Kako radi Varnish?

Uštedite na serverskim resursima

Varnish posjetu traženu web stranicu jednom da bi je keširao, nakon toga svi budući zahtjevi za istoimenu stranicu će biti posluženi od strane Varnisha. Ovo omogućava brzo učitavanje sadržaja i mnogo manje zahtjeva prema web stranici što u konačnici štedi serverske resurse.

99%

Zadovoljnih

174

Sati nespavanja

1000+

Popijenih kafa

INSERVIO.ba

Budućnost vašeg uspješnog poslovanja počinje ovdje.